14.03.2011

Ce inseamna PTC?

Sunt sigur ca majoritatea aveti informatii despre ce inseamna PTC si cum se fac bani din asta, insa sunt si mai sigur ca multi dintre voi n-ati stiut de existenta lor sau daca ati stiut n-ati crezut ca e ceva real si ca reprezinta o modalitate simpla dar totusi importanta de a face bani pe net .

Siteurile PTC ,prescurtare de la Paid to Cick care inseamna "platit sa faci click..." permit agenţilor de publicitate să ajungă la mii de potenţiali clienţi, prin afişarea reclamelor lor, iar utilizatorii acestor siteuri pot căstiga bani prin vizualizarea acestor reclame.
Înscrierea este gratuită şi tot ce trebuie să faci este să te loghezi o dată pe zi şi să dai click pe reclamele expuse, respectând timpul specificat de agentul de publicitate. Acest timp de vizionare este de regulă de 5 - 30 de secunde pe reclamă.

Siteurile PTC reprezintă cea mai simplă metodă de a face bani pe net. Dacă luăm ca exemplu NeoBux ca fiind printre cele mai sigure siteuri, ca membru Standard (gratuit)  ai alocate 4-5 reclame de $0.01, asta inseamnă că singur , fără să ai referrali (referrali sunt cei inscrisi de tine de pe linkul tau), faci cel putin 4 centi pe zi, iar timpul alocat pentru a da clickuri e de cca.5 minute .Cu pricepere  răbdare si perseverenta poţi ajunge in timp să căştigi de la acest site si cateva zeci de dolari pe lună. Şi asta prin înscriere de referrali direcţi sau prin închiriere de referrali.Iar daca esti dispus sa  risti si  sa investesti prin cumparare de upgrade, castigurile pot fi mai mari.Totul depinde de priceperea ta ,in functie de asta poti castiga 2-5 dolari pe luna sau 10,30 sau mai multi.

Pe net o sa gasesti sute de astfel de siteuri, cu oferte mai mult sau mai putin atragatoare, insa putine sunt cele care si platesc pentru prestatiile noastre.
Trebuie sa stii in primul rand ca reclama pe net e una din cele mai ieftine,iar siteurile care-ti ofera $1 sau mai mult pe click ,n-ar trebui luate in seama,fiind scamuri sigure.SCAM este siteul care nu plateste ,care inseala, care profita de nestiinta si naivitatea noastra.
Deci siteurile care ofera $1 sau $10 pe click si care au cererea de plata fixata la $500 sau $1000 trebuie sa le elimini din start, fiindca niciodata n-o sa primesti ceva de la astfel de siteuri.
Asta nu inseamna ca toate celelate care ofera o rata rezonabila de $0.01-$0.05 pe click, platesc!

Acestea pot parea initial foarte ok,...$0.01 pe click, $0.005 pe click referral,10 sau mai multe reclame zilnic, plata la $2, mai nou, upgrade free la primii inscrisi, pe o luna sau 3 luni...cum se zice , oferta de nerefuzat!
Insa dupa cateva zile , impostorii ies la iveala, asta depinde de tine cat de experimentat esti, fiindca trebuie sa urmaresti si sa sesizezi orice modificare a regulamentului sau a conditiilor sau ofertei pentru membri standard sau pentru cei cu upgrade.

Principalele modificari care dau de gandit:

- modificare cashout  (  la inscriere cashout era la $2, cand vrei sa scoti banii te anunta ca nu ai suma necesara, cashout fiind la $3 sau mai mult ;
- refuzul platii pe motiv de investitie sau din alte motive - cu toate ca la inscriere ai verificat in termene si conditii si in FAQ , acum afli, ca pentru a scoate bani , trebuie sa investesti. E cea mai tare faza la care poti ajunge .E mult mai tare daca pe site ai pierdut 30 de zile sau mai mult, dand clickuri.Si ajungi sa-ti pui intrebarea daca sa investesti sau nu.
Regula este: " nu investesti daca siteul nu te-a platit macar o data " si  mai ales daca a ascuns initial acest lucru. Insa fiecare e liber sa faca ce vrea, iar daca instinctul iti spune sa investesti si daca iti place sa risti pana la extrema ...o poti face !
Plata mai poate fi refuzata fara un motiv bine stabilit...cand ceri plata te lovesti de formula" Payout request refused.Payout are disable for now".
Cand ajungi aici cel mai bine te opresti din clickuri si incerci sa ceri banii la anumite perioade din zi...sau din noapte .
Daca nu reusesti dupa cateva zile de incercari , situatia poate deveni mai clara, in sensul ca incertitudinea devine certitudine si anume siteul a devenit SCAM si n-ai sa mai vezi vreun cent !
- alte modificari pot fi: anularea upgrade free, necontorizarea clickurilor proprii sau pe ale referralilor tai; referralii inscrisi de tine nu se regasesc la "direct referrals"; resetarea balantei pe motiv ca au fost in prelansare sau din alte motive...., modificari ale ratelor de click , a numarului de reclame...etc.

Toate aceste modificari trebuie sa dea de gandit, asta ne arata lipsa de profesionalism, nesiguranta, neseriozitatea, celor care conduc astfel de siteuri.

Daca esti in cautarea de siteuri care au o rata de click rezonabila,sunt serioase si platesc de fiecare data ,eu am expus pe acest blog  cele mai sigure din siteurile la care sunt inscris .Am evitat sa adaug siteuri de la care n-am luat inca nici o plata, de asemeni , siteuri care cer investitie si care nu platesc membrii standard. Siteurile care sufera astfel de modificari vor fi sterse sau voi lasa un comentariu in acest sens.
La "Legit Site" am siteurile care au o vechime mai mare de 6 luni, unele au trecut si de 1 an...iar la "New Site " cele pe care le consider inca tinere...dar serioase.
In speranta ca v-am fost de ajutor, va astept sa facem bani impreuna, fiindca daca tot stam pe net , e bine sa stam cu folos!

2 comentarii:

  1. Frumos articolul :)
    Spor la bani si tie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca am dat de articolul tau, cautand pe forum la AlertPay. Eu sunt inscrisa de 1 an la Fine PTC unde este 10$ pe click, cu toate ca tu spui ca ar trebui sa evitam site-urile astea. Ce as vrea sa stiu de la tine, avand in vedere experienta ta in domeniu, este cum faci sa intri in posesia banilor. Am Pending withdraw request din 12.03.2011 si inca n-am primit nimic. Am si cont PayPal, dar astia sunt de negasit , nu poti sa trimiti un email cu o intrebare concreta, la care sa si primesti un raspuns concret. Iti dau niste intrebari posibile cu raspunsuri la ele, dar nu reusesti sa afli raspunsul la intrebarea ta.Ce ma sfatuiesti sa fac? Parca n-as vrea sa renunt, mai ales ca i-as dezamagi si pe cei care s-au inscris la mine.Oricum, cred ca ar fi bine sa-mi fac si un cont AlertPay, cu toate ca sunt cam sceptica in a da atatea detalii cu privire la cont, iban si celelalte. Iti multumesc anticipat pentru timpul tau si pentru articolul tau. La Fine PTC sunt de mai bine de 1 an, si inca este online, asa ca, sper sa fie bine. Ti-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ai raspunde la luminitastr60@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere