04.02.2011

Cum postezi o dovadă de plată?

Majoritatea siteurilor PTC fac referire la obligativitatea membrilor de a posta pe forum dovada de plată, după ce au fost plătiţi.

În"terms of services",sau "Terms" veţi găsi un articol: 

"If you have received a payout, you are required to post a payment proof (screenshot) in the forum in order to receive your next payout."  

sau pe dovada de plată veţi găsi mesajul: 

"Please post your payment proof in our forum. If not your account is suspended!"
Se înţelege că, în primul rând , trebuie să aveţi cont şi pe forumul siteului respectiv. Sunt siteuri la care accesul pe forum se face liber, nefiind necesară decât logarea pe acel PTC.Acest lucru trebuie verificat.

Unii au şi pretenţii mai mari, ca de exemplu, să aveţi pe forum cel putin  5 postări în zile diferite, asa cum cere MarihuanaBux, dar majoritatea sunt mai puţini pretenţioşi şi se rezumă la postarea pe forum a acelei dovezi de plată.
 Vă recomand, de asemeni, să vă faceţi un folder special unde salvaţi dovezile de plată. Ca exemplu vă puteţi face un folder pe care să-l denumiţi "bani pe net" şi în care să aveţi mai multe subfoldere: "dovezi de plata","imagini","bannere", etc.

Siteurile de tip Buxhost ( MarihuanaBux, DollarFastMoney,InfinityBux, etc.) au o nouă metodă de a posta dovezile de plată, metodă care-mi pare extrem de simplă.
Cum cer o plata?

Dacă în "account balance" ai suma necesară să ceri cashout , intri la "request payout" ,alegi procesorul de plată (PayPal sau AlertPay), treci  e-mailul procesorului de plată, codul de verificare şi click pe "request payout".
Dacă plata se face manual, va aparea ca fiind "pending..."
Photobucket

Aşteptarea poate să dureze de la mai puţin de-o oră la câteva zile, deci nu-ţi recomand să stai cu ochii pe imaginea de mai sus ci doar să-ţi verifici emailurile primite în inbox sau spam, dar nu foarte des :).
Dacă plata se face instant , în câteva secunde  banii vor fi transferaţi in contul tău PayPal sau AlertPay.
În momentul în care vei primi mesajul, te loghezi din acel mesaj în contul procesorului de plăţi si-ţi va apărea dovada de plată.

Cum fac un screenshoot , un print screen sau pe romaneste, o captură de ecran ?
1. Dacă foloseşti ca browser Mozilla Firefox, acest lucru se face foarte uşor instalând suplimentul ScreenGrab , din două clikuri ai  imaginea salvată pe calculator.
Click dreapta pe dovada de plată, ScreenGrab/Save/CompletePage/Frame...si salvaţi screenshotul în folderul cu dovezi de plată.
Pentru cei care folosesc Chrome exista "Screen Capture" o extensie si mai usor de folosit. Dupa instalarea extensiei, apare o iconita in browser (dreapta sus). Totul e foarte intuitiv, deci nu mai stau sa explic!

2. Pe desktop trebuie sa aveţi imaginea dovezii de plată, click pe tasta "Prt Sc SysRq" de pe tastatură, intraţi in aplicaţia "Paint" din windows (start/all programs/accessories/paint) , şi acolo daţi click pe primul element din bara de unelte din stanga "select" (arata ca un dreptunghi hasurat), click dreapta pe foaia de desen si "paste".Imaginea de pe desktop va fi capturată pe foaia de desen.Salvati. 

 Evident sunt şi alte aplicaţii ce pot fi folosite pentru  a face o captură de ecran.Indiferent de metoda prin care o faci ,dovada va trebui ajustată.
Deschizi imaginea în aplicaţia paint".click dreapta pe imagine si"open with/paint".In paint se ajusteaza dovada ,incadrănd doar ce este necesar si se sterge de regulă codul tranzacţiei si  adresa de email. Unele siteuri , ca de ex. DollarFastMoney, au pretenţia să le fie sterse si datele lor de identintificare    ( nume si adresa de e-mail), care pot fi generatoare de spam.
După ce-ai facut  modificarile salvezi ca produs finit de preferat in format jpeg ,dovada fiind pregatită pentru postarea pe forum sau pentru upload.


Postarea dovezilor pe siturile tip BuxHost

Intri pe siteul care te-a plătit şi la care vrei să postezi dovada , click  "request payout"




click "upload"



...click "răsfoire", adaugi dovada şi click pe upload. După aprobare va aparea o bifă verde ,cea ce înseamna ca uploadul s-a realizat cu succes.


Pentru celelalte tipuri de siteuri PTC

  În primul rând îţi recomand să-ţi faci un cont pe Photobucket. Este vorba de un site unde se pot încărca imagini şi clipuri video pe care apoi să le distribui pe e-mail sau pe siteuri sociale si forumuri .
  1. După ce-ai salvat modificările  , deschizi Photobucket, te loghezi, dai click pe "upload now"si pe "Select photos and videos",localizezi imaginea pe care vrei să-i faci upload si aceasta se va descărca pe site .Salvaţi .
  2. Imaginea descărcată, v-a apare în album , iar în momentul în care vei duce cursorul pe acea imagine ,vor apare dedesubt 4 coduri, care sunt specifice în funcţie de siteul sau forumul unde vrei să le postezi .Alege ultimul cod, "IMG code", dând click pe el, clickul fiind echivalentul la "copy".
  3. Acum intri pe forum  click la subiectul legat de "Payment Proofs"şi deschizi topic nou , iar în pagina care s-a deschis dai click dreapta si "paste". La subiect scrieţi "My first Payment " (dacă e prima plata) si eventual un "mulţumesc" si "send".O să primeşti un mesaj cum ca postarea  a fost  acceptată după verificare.
Dacă aţi reuşit să finalizati toate aceste puncte si într-un final vă puteţi admira propria dovadă de plată, pe forumul respectiv , primiţi felicitarile mele si vă doresc la căt mai multe dovezi postate si pe căt mai multe forumuri .
Pe curând!

2 comentarii: